Piski itse

Vakaa näkemykseni on, että hyväksi koirankouluttajaksi ja koulutusohjaajaksi ei tulla teoriaa opiskelemalla. Kirjoitettu tieto antaa kyllä välttämättömän lisän tietoihin sekä apua asian eteenpäin viemiseksi koulutusohjaajana.

Vilpitön tahto ymmärtää koiraa ja rakkaus koira-lajia kohtaan ovat ainoa oikea lähtökohta onnistumiseen, kun puhutaan koiran taitojen hyväksi käyttämisestä ihmisen tarpeita palvelemaan.

Kokemuksesta tunnen, että tehokkain opettajani ovat olleet koirat itse. Koulutusohjaaja- ym. kurssit sekä koulutukset ovat antaneet syvyyttä ja objektiivista katsantokantaa erillaisiin tapoihin kouluttaa koiraa. Haluan kuitenkin omassa koulutustyössäni painottaa koiran lajityypillistä käyttäytymistä. Kun keskityn siihen miten koira oppii helpoiten, tunnen tekeväni oikein.

Aina uuteen alkuun työssäni minua motivoi Koira. Lahjana olen saanut taidon ymmärtää tätä lajia.
Ylpeänä tunnustan siis olevani lähes itseoppinut koirankoulutusohjaaja.

 Piski itse


Tmi PiskiPalvelu on perustettu syksyllä 2005. Koirankoulutustoimintaa pienryhmissä pienimuotoisesti ”pihakoulutuksena” on kuitenkin paikalla järjestetty parina iltana viikossa useita vuosia. Suosion vuoksi on päätetty lisätä kurssivalikoimaa ja  -aikoja.

Lokakuussa 2005 valmistui n. 400 m2:n valaistu koulutuskenttä parkkipaikkoineen ja lähitulevaisuudessa valmistuvat kokoontumistilat kentän yhteyteen. Rakennuksesta tehdään paitsi vastaanottotila, myös koira- ja muunkin väen viihtymistila, jossa voi istahtaa hetkeksi samanhenkiseen seuraan nauttimaan vaikka kupposen kahvia ja rupattelemaan.

Koirakoulu-tilojen välittömässä läheisyydessä sijaitsee päärakennus, joka antaa mahdollisuudet järjestää luento- ym. tilaisuuksi isommille ryhmille. Päärakennuksen tilat ovat käytössä vain sopimuksesta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti